Stel jij deze maand ook je doelen bij?

Iedereen is blij als de maand juli aanbreekt!
De scholen stoppen er een aantal weken mee en een groot gedeelte van de mensen kan genieten van een welverdiende vakantie uit of thuis. Iedereen is blij omdat de zon schijnt! Niets hoeft of moet.
Naast de zomermaanden te zien als een periode van vakantie en genieten van de zon én je gezin zijn deze maanden voor mij toch ook wel een periode van bezinning.

Bezinning

Vind jij ook dat de tijd voorbij vliegt? Het is gewoon al juli!
Het leek wel vorige maand dat ik de poedersuiker van de oliebollen van mijn mond af haalde.
Ik doe nooit aan goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar, ik stel mezelf altijd doelen. Dit is zo’n 4 jaar geleden begonnen toen ik in de gaten had dat ik de dingen die ik me voornam toch niet haalde,… er was geen ‘call to action’.
Ik had meer uitdaging nodig en ging mezelf doelen stellen. Ik schrijf met nieuwjaar een briefje, doe deze in een envelop en kijk een jaar later wat ervan is uitgekomen.

doelen-stellenIn juli is voor mij het moment om terug te kijken op het afgelopen half jaar. Zijn er dingen die ik al bereikt heb? Kan ik doelen scherper maken? Gaat het nog niet zoals ik mezelf ten doel had gesteld en moet ik mijn doelen bijstellen? Of zijn er wellicht onverwachte resultaten geboekt?

Conclusie

Ik kom zo terugkijkend tot de conclusie dat ik aardig op koers lig. Al zou ik mezelf niet zijn als ik daar niet juist nog ambitieuzer van zou worden. Ik heb dus zojuist mijn doelen nog scherper weggezet.
Het goede nieuws is dat ik op de helft van dit jaar ben en nog een kleine 6 maanden de tijd heb om deze doelen te halen en met de poedersuiker rond mijn mond aan het eind van 2015 trots terug te kijken! Want weet je, het is nooit te laat om je doelen bij te stellen en er (alsnog) voor te gaan!

Hoe zit dit bij jou: welke doelen heb jij jezelf gesteld en ga jij ze halen? Of kun je ondersteuning gebruiken en zou je graag tips willen van de lezers van dit blog?

Plaats dan vooral een reactie. Op deze manier creëren we gezamenlijk een netwerk waarin we van elkaar leren!

Miranda Steenvoorden
Ontwikkeladviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *