Hoe word je een betere versie van jezelf?

Hoe zorg jij ervoor dat je ’s ochtends weer met passie opstaat?
Hoe zorg jij ervoor dat je niet meer op de automatische piloot leeft?
Op welke manier kom jij niet uitgeblust thuis?
Hoe haal jij alles uit jezelf?

Bovenstaande vragen heb ik mijzelf ook gesteld. Ik baalde van wie ik was en hoe mijn dagen voorbij gingen zonder dat ik er, zo leek het, invloed op had. Ik was te zwaar, zat niet lekker in mijn vel, mijn relatie liep niet en ik zat regelmatig in de lappenmand.
b21fa95b01bffb04c8b3017e65b81b1d

Ik had genoeg van hoe het ging, hoe ik als een automatische piloot de dagen ‘beleefde’ en besloot aan die situatie een einde aan te maken en het roer weer in handen te nemen.

Naast de vijf stappen die ik beschrijf in mijn e-book ‘Word een betere versie van jezelf’ wil ik een aantal andere inzichten met je delen die je direct kunt gebruiken. Deze aanvullende inzichten hebben mij geholpen en ik hoop dat ik jou een zetje kan geven in de zoektocht naar een betere versie van jezelf!

1. Inzicht in jezelf

Inzicht in jezelf; Weet waar je goed in bent en waar je écht blij van wordt. Zijn er nog dingen die je moeilijk vindt en/of wilt ontwikkelen? Daar begint de zoektocht naar een betere versie van jezelf! 

De andere kant is inzicht in de ander: Weet jij waar je collega’s blij van worden? Weten jouw collega’s/ jouw manager waar jij blij van wordt? Zouden zij jou misschien kunnen helpen? Kun jij hen helpen? Deel het inzicht dat je hebt met je omgeving. Het kan niet gek genoeg! Als jij je inzichten deelt dan kunnen anderen jou helpen in je proces.

2. Sta stil bij je gevoel

Emotie is een sleutelwoord bij veranderen (Ook wel de onderstroom genoemd). Iedereen kent de ijsbergtheorie. Wat er onderwater gebeurt zijn de succesfactoren voor boven water (de bovenstroom). Emoties hebben een constructieve functie en helpen ons bij alles wat we meemaken.

Sta eens stil bij je emotie, bij wat je voelt en wat je eigenlijk diep van binnen zou willen. Graaf eens dieper dan je de afgelopen tijd hebt gedaan. Wat komt er dan naar boven? Je gedachten spelen een belangrijke rol bij hetgeen je voelt. Denk positief en in kansen, dit zal je op weg helpen!

3. Kom uit je schulp

De wereld is groter dan je denkt. Al jouw dromen kunnen waargemaakt worden! Het enige dat je hoeft te doen is uit je schulp te komen. Laat zien wie je bent en wat je de wereld te bieden hebt. Zodra jij je openbaart zal je omgeving dat ook doen. Stel je doelen en er komen ineens dingen op je pad, kansen, die je eerder niet gezien zou hebben. Alles valt samen en het leven is ineens een stuk aantrekkelijker. Doe wat je hart je ingeeft!

Tuurlijk zul je een paar keer onderuit gaan of mensen tegen komen die anders over dingen denken. Dat is prima! Want jij bent wie je bent en dat is goed. Leer van de ander en ga je eigen weg. Onthoud in alle gevallen: ‘Je kunt niet opstaan zonder te vallen’. Zet kleine stappen en geniet van wat je al behaalt hebt.

4. Straal energie uit

Als jij in je kracht staat en energie uitstraalt dan werkt dit als een enorme magneet. Mensen komen op je af, spreken je uit het niets aan of nemen je ineens in vertrouwen terwijl ze dat eerder niet deden. Energie uitstralen helpt je bij netwerken.

Je kent waarschijnlijk de volgende spreuk wel: “People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Dat heeft allemaal met energie te maken. Dus sta in je kracht en laat de ander dit vooral voelen!

Ik ben reuze benieuwd of jij nog aanvullende inzichten hebt die mensen direct kunnen inzetten.
Wil je deze met ons delen in het reactieveld? Op deze manier creëren we gezamenlijk een netwerk waarin we van elkaar leren!

Ik help jou in de zoektocht naar een betere versie van jezelf.

Miranda Steenvoorden
Ontwikkeladviseur

P.S.: Ben je na het lezen van bovenstaande inzichten nieuwsgierig geworden naar wat jij verder kunt doen om te worden wie je bent? Download mijn gratis E-book en laat mij weten waar ik jou bij kan helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *