Waar kom jij ’s ochtend je bed voor uit??

In een van mijn vorige blogs, “Hoe word je een betere versie van jezelf” stelde ik je de vraag ‘Hoe zorg jij ervoor dat je weer met passie opstaat?’

Donkere dagen
De donkere dagen zijn in aantocht en de dagen worden weer korter. Merk jij ook dat het opstaan ’s ochtends moeilijker wordt?
Ik ben benieuwd of jij überhaupt met passie opstaat én wat het dan is waar jij ’s ochtend je bed voor uitkomt. Is dat omdat je wekker zoals iedere ochtend weer gaat en geef je deze dan een ‘niet zo vriendelijke tik’ op zijn kop en draai je je vervolgens nog eens om? Of zijn er dingen waar je bij voorbaat al zin in hebt en begin je vol goede zin aan een volgend avontuur?3bcd257c8ddddee10451008e5c85ddd6

Futloos
Ik heb zelf een periode gehad dat ik die wekker maar bleef uitzetten en totaal geen zin had om mijn bed uit te komen. Het liefst zette ik de wekker helemaal uit, trok ik de dekens over mijn hoofd en verborg ik mij de rest van de dag voor alles en iedereen.

Ik ging vroeg mijn bed in, sliep in sommige gevallen het klokje rond en nóg was ik ’s ochtends moe,… gewoon futloos.
‘Hoe kan dat nou?’ ‘Wat is er met me gebeurd?’ ‘Waar ben ik het kwijtgeraakt’ en ‘Hoe geef ik mijzelf een schop onder mijn kont zodat ik wél de moed verzamel om eruit te komen’?

Zijn dit herkenbare vragen voor je? Ik denk persoonlijk dat wij er allemaal weleens mee te maken hebben (gehad).

Besef
Het meest belangrijke is om te onderzoeken waar dit vandaan komt en hoe je weer uit deze (najaars)dip komt. Besef dat jij degene bent die aan het roer staat en een modus moet vinden hoe met passie op te staan. Waar gaat jouw vuurtje van branden? Waar wordt jij blij van? Het meest lekkere is namelijk je dag vol nieuwe energie fris en fruitig te beginnen, ook al is dat in het donker!

Tijdens mijn persoonlijke ontwikkeltraject kwam ik erachter dat het mij helpt om in de ochtend te gaan hardlopen. Dit doe ik nog steeds regelmatig en helpt mij voordat de drukte van de kinderen, het werk, het huishouden ed. op gang komt om mijn hoofd leeg te maken en op deze manier ontspanning te vinden. Daarnaast ben ik inmiddels zover dat ik het gevoel heb alleen maar leuke dingen te doen, niet te hoeven werken en iedere dag van toegevoegde waarde ben. Wie wil dat nou niet?

Dus mijn vraag aan jou is: Waar kom jij je bed voor uit ’s ochtend? En welke tip heb jij voor iemand anders om fris, fruitig en vol energie en passie aan een nieuwe dag te beginnen? (Als je een vraag aan mij hebt dan mag dat uiteraard ook)

Je kunt je reactie met ons delen in onderstaand reactieveld.
Op deze manier creëren we gezamenlijk een netwerk waarin we van elkaar leren.

Ik kijk uit naar je reactie!

Groetjes,
Miranda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *